O NAS

Cukiernia K. Strzałkowski została założona w 1945 roku przez Kazimierza Strzałkowskiego na warszawskiej Pradze. Początki firmy nie były łatwe, gdyż wynajęty lokal na ul. Kawęczyńskiej 4 wymagał odpowiedniego przystosowania zarówno do produkcji, jak  i sprzedaży wyrobów cukierniczych. W krótkim czasie właściciel dokonał modernizacji lokalu, dzięki czemu spełnił on wszystkie wymogi jakościowe. Cukiernia zaczęła cieszyć się dużym powodzeniem wśród klientów, dostarczając swoje wyroby zarówno do pobliskich przedszkoli, szkół, bazarków czy nawet sklepów spożywczych.  Z biegiem lat do Kazimierza S. dołączyli jego dwaj synowie: Tomasz i Krzysztof, tworząc tym samym rodzinną firmę funkcjonującą w oparciu o głęboko zakorzenioną tradycję.

Obecnie cukiernia oferuje produkty wysokiej jakości, których produkcja bazuje tylko i wyłącznie na naturalnych składnikach oraz dobrze sprawdzonych recepturach. Do wyrobów nie są dodawane żadne konserwanty i ulepszacze, co wypływa na ich niepowtarzalny smak. Specjalnością cukierni są torty, zarówno tradycyjne, jak i artystyczne – firma jest w stanie zrealizować każde, nawet najbardziej wymagające zamówienie klienta, a tym samym nawet przewyższyć jego oczekiwania.

Misja firmy:Naszym celem jest nie tylko zaspokojenie potrzeb i oczekiwań, ale wywołanie uśmiechu na twarzy każdego klienta i tym samym sprawienie, aby taki klient powrócił do nas ponownie

Cheesecake with blueberry and mint. Summer dessert